Akadálymentes ezt a weboldal is mutatja van speciális mosdó is van kijelölt hely a parkolóba .

Minden korosztály számára látványos formában mutatja be a Tihanyi-félszigetet. A vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját. A tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.
A látogató besétálhat egy stilizált vulkánba, látványos rövidfilm segítségével ismerkedhet meg a Tihanyi-félsziget múltjával, jelenével, játékos módon kipróbálhatja a mocsárjárást, megnézheti a tóban élő halakat vagy éppen a legendás kecskeköröm egy óriásira nagyított makettjét, megvizsgálhatja a különböző kőzetrétegeket, egy geológiai órán végig kísérheti a félsziget keletkezésének történetét, szuvenírként pedig igazi tihanyi levendula csokrot is haza vihet.
Aki nem sajnálja az időt arra, hogy alaposan végignézze a kiállítást, elolvasva az egyes látnivalók mellé kihelyezett leírásokat, az egy másfél-két órás programot is kényelmesen el tud tölteni a látogatóközpont falai között, és igen alaposan megismerheti a félsziget és a Balaton-felvidék kialakulásának történetét.
A látogatóközpont parkja is számos további látnivalóval, játékkal szolgál a labirintustól a levendulásig, a kilátótól a nádas élővilágát bemutató pallósorig.

Levendula Ház Látogatóközpont

8237 Tihany Major utca 67.

Telefon: +36 87 538 033, +36 80 205 208
Fax: +36 87 538 034

E-mail: levendulahaz@gmail.com